Duurzaam veehouden
en telen

Energiebesparing voor kalverhouders, varkenshouders, melkveehouderijen, mestverwerking en glastuinbouw

HomeAgrarisch

Als kalverhouder, melkveehouder, varkensboer of kweker heeft u veel warmte nodig. De kans is groot dat u deze warmte opwekt met een warmteopwekker die brandstof nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een gasketel.

Een zonnewarmtesysteem is een zeer rendabele oplossing voor agrarische bedrijven waar veel warm water wordt verbruikt.

Zonnewarmtesystemen geven u, ondersteund door een subsidieregeling, een terugverdientijd van 4 tot 5 jaar. HRsolar Projects adviseert, engineert, levert en installeert complete zonnewarmtesystemen voor uw bedrijf.

Maak een afspraak

Veehouderij

HRsolar Projects levert energiebesparende oplossingen voor diverse disciplines binnen de intensieve veehouderij. Zoals bijvoorbeeld voor het voerproces bij kalverhouderijen waar veel warm water wordt gebruikt. Maar ook voor varkenshouderijen, waar men voor het voeren steeds vaker fermentatie toepast. Wij leveren voor deze processen zonneboilersystemen als voorverwarmer van het bestaande verwarmingssysteem.

Naast het verwarmen van tapwater voor voerprocessen gebruiken melkveehouderijen onze systemen ook voor het reinigen van de melkrobots, leidingen en melktanks. Bovendien kan zonnewarmte worden toegepast als warmtetoevoeging bij mestverwerking.

Kortom, overal waar veel vraag is naar warm water of warmte bieden wij duurzame en energiebesparende oplossingen van ontwerp tot realisatie.

Uw voordelen

Boerderij:
1200 kalveren

Warmwaterverbruik:
10.000 liter per dag

Gasverbruik:
28.000 m3 per jaar

Gaskosten:
€ 16.000 per jaar

Zonnecollectoren:
160 m2

Gasbesparing:
14.000 m3 per jaar

Besparing:
€ 8.500 per jaar

Terugverdientijd:
5 jaar

Ontvang tot wel 40% subsidie

Sinds 1 januari 2016 kan er gebruik gemaakt worden van de ISDE en SDE++ subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. De subsidie geldt op zonthermische systemen met een collectoroppervlak tot 200 m2.

Dit betekent dat afhankelijk van systeemdimensionering er tot circa 40% van de investering kan worden gesubsidieerd. Voor systemen boven 200 m2 geldt er SDE++ subsidie. Wij ondersteunen u graag bij de subsidieaanvraag.