Van advies
tot oplevering

Levering van componenten en complete installaties

HomeProjecten
Korfbalvereniging Korfbalvereniging

Zonnewarmtesysteem voor een korfbalvereniging met 300 leden. Het systeem bespaart elk jaar weer fors op de gasrekening en is ingepast in de bestaande sanitaire installatie. Het systeem maakt tapwater met zonne-energie. Zo draagt Valto ook bij aan CO2-reductie en biedt het duurzame recreatie.

recreatie

kalverhouderij kalverhouderij

Firma van Ekris hebben we mogen voorzien van 160m2 collectoroppervlak. In dit project zijn er 16 collectoren van 10m2 toegepast voor het verwarmen van een 10.000 liter buffervat. Het voorverwarmde water wordt gebruikt voor de melkbereiding.

agrarisch

Zorgcomplex Zorgcomplex

Nieuwbouw zorgcomplex Landhuis Den Helder. Het systeem is ingepast in het nieuwbouwpand en berekend voor de EPG-richtlijnen. Voor de esthetische waarde zijn de collectoren indak (tussen de pannen) geplaatst. Het systeem draagt bij aan het verwarmen van het tapwater.

utiliteit

Bollenkweker Bollenkweker

Bij WF Leenen in Voorhout hebben we een zonnewarmtesysteem mogen plaatsen van 210 m2. Een voorbeeld van maatwerk en vakmanschap om de gevelopstelling mogelijk te maken. De warmte kan direct worden benut voor het verwarmingsproces. Het kan ook worden opgeslagen in de 90m3 buffertank.

agrarisch

Komkommerkwekerij Komkommerkwekerij

Kwekerij van Boxel is voorzien van 220 m2 zonnecollectoren. Met onze 5,25 m2 SMART-collector hebben we het volledig beschikbare dakoppervlak kunnen benutten voor dit SDE+ project.

agrarisch

Camping Camping

De sanitaire ruimte van de camping TerSpegelt is verduurzaamd met 16 stuks HPC-2,5 collectoren met een 8000 liter liggend buffervat. De collectoren zijn indak tussen de dakpannen geplaatst. De te verwachten opbrengst zal circa 30.000 kWhth op jaarbasis zijn.

recreatie

Autodealer Autodealer

Bij Hooftman in Woerden hebben we in samenwerking met Stip-Connected 18 HPC 2,5 collectoren geplaatst. Er is gekozen voor een combinatie van warmtepompen, zon-PV en zonthermie. Een mooi voorbeeld van integratie van verschillende technieken voor het optimale rendement. De 18 zonnecollectoren leveren een energiebijdrage van meer dan 36.000 kWh.

utiliteit

Tanco Sign & Print Tanco Sign & Print

LETS GO GREEN, dat is het motto van Tanco Sign & Print. Naast een geheel duurzaam printproces heeft Tanco geinvesteer in een duurzame installatie waaronder 40 Qpanel PVT panelen in combinatie met een PVT-warmtepomp. De warmtepomp is hybride opgesteld om het gasverbruik te reduceren.

pvt

Zwembad Zwembad

Bij het Inge de Bruin-zwembad in Barendrecht is zonnewarmte naadloos samengevoegd met de PV-installatie. Naast zonnepanelen is het dak van het zwembad ook uitgerust met 36 HPC-2,5 collectoren. Een mooi voorbeeld van het integreren van zonnewarmte en PV met als gevolg optimale besparing.

recreatie

Buitenverblijf Schipluiden Buitenverblijf Schipluiden

Dit buitenverblijf in Schipluiden is uitgerust met 24 Qpanel PVT panelen samen met een 12 kW warmtepomp installatie. De rest van het dakoppervlak is opgevuld met zonnepanelen. Een mooi voorbeeld hoe onze PVT panelen te combineren zijn met een standaard PV paneel.

pvt

Kalverhouderij Kalverhouderij

Bij de firma Nieuwenhuis in Klarenbeek hebben we een zonthermisch systeem van 80 m2 geplaatst. Het toegepaste collectortype is de GK3002 SMART en deze collectoren zijn aangesloten op een RVS buffervat van 6000 liter. Het systeem verwarmt het water dat wordt gebruikt bij de melkbereiding voor de kalveren.

agrarisch

Kalverhouderij Kalverhouderij

De stal van Kalverhouder H.J. van Laar hebben we mogen voorzien van 200 m2 zonnecollectoren. Het project is uitgevoerd met 20 keer 10 m2 collectoren en een 15.000 liter RVS buffervat voor het opslaan van de warmte. Het warme water wordt gebruikt voor de melkbereiding.

agrarisch

kalverhouderij kalverhouderij

Bij kalverhouderij Mussche-Kuijper hebben we 60 m2 collectoroppervlak in combinatie met een 4500 liter buffervat geplaatst. Om de lichtstraten vrij te houden hebben we voor 12 SMART collectoren van 5,25 m2 gekozen. Het voorverwarmde water wordt gebruikt voor het warme tapwater en voor de melkbereiding.

agrarisch

Melkveehouderij Melkveehouderij

Zonnewarmtesysteem voor het bereiden van water op hoge temperatuur (95°C). Het water wordt gebruikt voor het thermisch desinfecteren van het melksysteem. Het zonnewarmtesysteem wekt circa 60% van de totaal benodigde warmte per jaar op met zonne-energie.

agrarisch

Zwembad Zwembad

Het Vrijbad in Vlissingen is uitgerust met 40 HPC-2,5 collectoren. De zonnewarmte wordt gebruikt voor het verwarmen van het zwembad. Doordat de warmte direct in het zwembad wordt opgenomen, wordt het rendement optimaal benut.

recreatie

Kalverhouderij Kalverhouderij

Zonnewarmtesysteem met 100 m2 zonnecollectoren en 5.000 liter RVS buffervat voor het bereiden van melk voor kalveren. Het systeem bespaart 8.000 m3 gas per jaar. Het is geplaatst in de Wilp.

agrarisch

Aubergine kwekerij Aubergine kwekerij

Zonnewarmtesysteem met 540 m2 HRsolar collectoren en 200.000 liter buffer voor kasverwarming. Het systeem wekt circa 1000 GJ of 275.000 kWh per jaar op en geeft een gasbesparing van 55.000 m3. Dit het eerste glastuinbouwproject ter wereld met zonnecollectoren.

PVT

Ontvang tot wel 40% subsidie

Sinds 1 januari 2016 kan er gebruik gemaakt worden van de ISDE en SDE++ subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. De subsidie geldt op zonthermische systemen met een collectoroppervlak tot 200 m2.

Dit betekent dat afhankelijk van systeemdimensionering er tot circa 40% van de investering kan worden gesubsidieerd. Voor systemen boven 200 m2 geldt er SDE++ subsidie. Wij ondersteunen u graag bij de subsidieaanvraag.