PVT

Gasloos verwarmen met PVT panelen
van HRsolar Projects

HomePVT

In samenwerking met Qsilence, zuster onderneming van HRsolar Projects, hebben we ons Qpanel, een PVT paneel, ontwikkeld. Een PV(T) paneel is een zonnepaneel (opwekking elektriciteit) en warmte paneel in één welke kan worden ingezet al bron voor water/water warmtepompen, regeneratie van WKO bronnen of voor het verwarmen van lage temperaturen zoals zwembaden.

Met deze ontwikkeling hebben we het haalbaar gemaakt om zonder bronboringen of lucht/water buitenunits een all-electric oplossing te bieden. Daarnaast is een warmtepomp met PVT panelen zeer goed in een hybrideopstelling toe te passen.

Maak een afspraak

All-electric

In deze oplossing worden de PVT panelen als bron voor de warmtepomp ingezet. Het aantal panelen is afhankelijk van het benodigde warmtepompvermogen. Het grote voordeel van PVT is dat er geen bronboring meer nodig is en de panelen stil zijn. Omdat de PVT panelen zowel een warmtedeel als elektrische deel bevatten is er in combinatie met PV geen extra opstellingsruimte nodig. Doordat de PVT panelen de zelfde afmetingen hebben als een standaard PV paneel zijn deze eenvoudig te combineren en monteren.

Hybride

Indien de warmtevraag hoog ligt is het niet altijd haalbaar om op een all-electric oplossing over te stappen. Dit kan komen door beperkte opstellingsmogelijkheid voor de PVT panelen of door bijvoorbeeld behoefte aan hoge temperaturen. In deze gevallen kan de PVT installatie hybride worden opgesteld. In een hybride opstelling voorziet de warmtepomp een bepaald percentage van het maximaal benodigde vermogen. Omdat het maximaal benodigde vermogen maar een beperkt aantal uren paar jaar nodig is, kun je met een warmtepomp die 40% van het maximaal benodigde vermogen heeft tot wel 91% van de totale warmtebehoefte leveren.

WKO

Met een WKO installatie onttrek je warmte en koude uit een grondbron. Om warmte te blijven onttrekken uit de bron moet deze weer naar zijn oorspronkelijk temperatuur worden opgeladen. Dit gebeurd normaliter doormiddel van koeling. In de winter warmte uit de bron en in de zomer lever je warmte terug. In veel gevallen van bestaande bouw of bijvoorbeeld in de glastuinbouw is de warmtevraag veel hoger dan de koelvraag. Hierdoor ontstaat er een onbalans in de bron en is er op den duur niet voldoende warmte beschikbaar voor verwarming. Met het PVT systeem van HRsolar projects kan er warmte worden geleverd aan de bron waardoor deze actief word opgeladen.

Ontvang tot wel 40% subsidie

Sinds 1 januari 2016 kan er gebruik gemaakt worden van de ISDE en SDE++ subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. De subsidie geldt op zonthermische systemen met een collectoroppervlak tot 200 m2.

Dit betekent dat afhankelijk van systeemdimensionering er tot circa 40% van de investering kan worden gesubsidieerd. Voor systemen boven 200 m2 geldt er SDE++ subsidie. Wij ondersteunen u graag bij de subsidieaanvraag.