Gratis warmte
van de zon

Warmte was nog nooit zo voordelig

HomeRecreatie

Wat is er mooier dan het bieden van ontspanning en plezier! Dat is waar de recreatiesector voor staat. Wat is er nog mooier dan recreëren met energie van de zon. Gratis zonne-energie die gebruikt kan worden voor het verwarmen van bijvoorbeeld zwembaden, douches van sportverenigingen, camping douchegebouwen en wellness centra. Zo biedt u duurzame recreatie maar bespaart u ook fors op uw kosten voor energie!

De terugverdientijd van de installatie is nu nog interessanter door de ISDE subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie die er voor zorgt dat u tot 40% van totale investering aan subsidie ontvangt. HRsolar Projects biedt u complete oplossingen van advies tot oplevering.

Maak een afspraak

Zwembad

Zwembaden, binnen of buiten, verbruiken zeer veel energie voor het verwarmen van het water. Een zonnewarmte installatie is een ultieme oplossing voor het verwarmen van zwembaden. Vaak kan door het toepassen van zonnecollectoren bijvoorbeeld het zwemseizoen voor buitenbaden worden verlengd zonder dat het extra stookkosten vraagt. Ook kan er een combinatiesysteem worden gemaakt waarbij ook de douches worden verwarmd door het systeem. Uiteraard bekijken we bij u op locatie eerst uitvoering de huidige installatie.

Sportvereniging

Wij komen vaak bij sportverenigingen met verouderde verwarmingsinstallaties. Begrijpelijk omdat verenigingen geen oneindig investeringsbudget hebben. Op dit moment zijn er diverse subsidiemogelijkheden waarbij verenigingen tot 40% van de investering van een zonneboilersysteem kunnen terugkrijgen. Een zonneboiler is de meest rendabele oplossing voor het maken van warm tapwater en kan ook nog ondersteunen in het verwarmen van het clubgebouw. Onderstaand een aantal verenigingen die u voor gingen.

Camping

U biedt uw gasten ultiem plezier en ontspanning maar ook comfort. Uw gasten douchen en als we de beoordelingssites mogen geloven zijn de sanitaire- en douchevoorziening een van de belangrijkste criteria. Een lekkere warme lange douche biedt comfort maar geeft ook hogere energiekosten. Daarnaast heeft uw camping of recreatiepark misschien ook wel een zwembad waar veel warmte voor nodig is. Een zonneboilersysteem biedt hiervoor een uitstekende en rendabele oplossing en er zijn op dit moment ook nog eens subsidies beschikbaar.

Wellness

Er wordt gelukkig weer meer uitgegeven aan luxe door de consument. Wellness centra zijn daarbij populair om een dagje ultiem te genieten. Uw gasten houden zich logischerwijs niet bezig met een minuutje meer of minder douchen en de whirlpool moet wel aangenaam warm zijn gedurende de gehele dag. Dit alles kost energie en veel ook. De energierekening zal een belangrijke kostenfactor zijn. Een zonneboilersysteem is een ideaal en duurzaam systeem om te besparen op de energie voor warm water. Wat is er mooier dan ook nog duurzaam te genieten met een lagere energierekening.

wellness

Ontvang tot wel 40% subsidie

Sinds 1 januari 2016 kan er gebruik gemaakt worden van de ISDE en SDE+ subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. De subsidie geldt op zonthermische systemen met een collectoroppervlak tot 200 m2.

Dit betekent dat afhankelijk van systeemdimensionering er tot circa 40% van de investering kan worden gesubsidieerd. Voor systemen boven 200 m2 geldt er SDE+ subsidie. Wij ondersteunen u graag bij de subsidieaanvraag.