Verwarmen en koelen
met de zon

Een comfortabel en duurzaam gebouw

HomeUtiliteit

In situaties waar veel warm water wordt gebruikt, is het interessant om zon-thermische systemen toe te passen. Bijvoorbeeld voor ziekenhuizen, zorgcomplexen, appartementencomplexen, hotels en voedselindustrie.

Zeker in de utiliteit is ÈÈn standaard oplossing niet voldoende. HRsolar Projects is gespecialiseerd in turn-key projecten. Wij denken graag met u mee over een oplossing.

Maak een afspraak

Ziekenhuis

Ziekenhuizen staan bekend om de grote hoeveelheid warm water die ze gebruiken. Het zal u dan ook niet verbazen dat er vaak grote warmwaterinstallaties staan opgesteld. In verband met de strenge hygiÎne-eisen staat de boilertemperatuur in de meeste gevallen hoog ingesteld. Met een zonneboiler als voorverwarmer kan een groot deel van de energiekosten hiervoor worden bespaard. Wij geven graag vrijblijvend advies over de besparingsmogelijkheden in uw situatie.

Verzorgingshuis

Verzorgingstehuizen hebben een voorspelbaar en consequent afnamepatroon van warm water. Dit maakt het toepassen van een zonneboiler zeer rendabel. De afname is vaak 's ochtends en dat maakt de opslag van energie vanuit de zon te allen tijde mogelijk.

Hiervoor is het wel belangrijk het systeem de juiste dimensies mee te geven. HRsolar Projects komt graag langs voor het geven van passend advies.

(Proces) industrie

In industriële processen als voedselbereiding, -reiniging en -verwarming verbruikt men ook veel energie. Om deze energiekosten te reduceren, kan in veel gevallen uitstekend een zonnewarmtesysteem worden gebruikt. Zonnewarmte is zowel in te zetten voor de productie van warm water, als ter ondersteuning van het verwarmingsproces. Met de huidige subsidieregelingen is de investering in korte tijd terugverdiend. Wij komen graag op locatie langs om de mogelijkheden te bekijken.

Ontvang tot wel 40% subsidie

Sinds 1 januari 2016 kan er gebruik gemaakt worden van de ISDE en SDE++ subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. De subsidie geldt op zonthermische systemen met een collectoroppervlak tot 200 m2.

Dit betekent dat afhankelijk van systeemdimensionering er tot circa 40% van de investering kan worden gesubsidieerd. Voor systemen boven 200 m2 geldt er SDE++ subsidie. Wij ondersteunen u graag bij de subsidieaanvraag.