Verwarmen en koelen
met de zon

Een comfortabel en duurzaam gebouw

HomeUtiliteit

In veel situaties waar veel warm water wordt gebruikt is het interessant om zon-thermische systemen toe te passen. Bijvoorbeeld voor ziekenhuizen, zorgcomplexen, appartementencomplexen, hotels en voedselindustrie.

Zeker in de utiliteit is één standaard oplossing niet voldoende. HRsolar Projects is gespecialiseerd in turn-key projecten, wij denken graag met u mee voor een oplossing.

Maak een afspraak

Ziekenhuis

Ziekenhuizen staan bekend om hun grote hoeveel verbruik aan warm water. Het zal u dan ook niet verbazen dat hier vaak grote warm water installaties staan opgesteld. In verband met de strenge hygiëne-eisen staat de boiler temperatuur in de meeste gevallen hoog ingesteld. Met het gebruik van een zonneboiler als voorverwarmer kan een groot deel van de energiekosten worden bespaard voor de bereiding van dit warme water. Wij geven graag een vrijblijvend advies voor de besparingsmogelijkheden in uw situatie.

Verzorgingshuis

Verzorgingstehuizen hebben vaak een voorspelbare en consequent afnamepatroon van warm water. Dit maakt het toepassen van een zonneboiler zeer rendabel. De afname is vaak in de ochtend wat de opslag voor energie vanuit de zon te allen tijde mogelijk maakt.

Hiervoor is het wel belangrijk het systeem juist te dimensioneren. HRsolar Projects komt graag langs voor het geven van een passend advies.

(Proces) industrie

In industriële processen voor bijvoorbeeld het bereiden van voeding, reiniging en verwarmen wordt vaak veel energie verbruikt. Om deze energiekosten te reduceren kan er in veel gevallen uitstekend gebruik worden gemaakt van een zonnewarmtesysteem. Zonnewarmte is zowel in te zetten voor het produceren van warm water als ter ondersteuning van het verwarmingsproces. In combinatie met de huidige subsidieregelingen is de investering in een aanzienlijk korte tijd terugverdiend. Wij komen graag op locatie langs om de mogelijkheden te bekijken.

Ontvang tot wel 40% subsidie

Sinds 1 januari 2016 kan er gebruik gemaakt worden van de ISDE en SDE+ subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. De subsidie geldt op zonthermische systemen met een collectoroppervlak tot 200 m2.

Dit betekent dat afhankelijk van systeemdimensionering er tot circa 40% van de investering kan worden gesubsidieerd. Voor systemen boven 200 m2 geldt er SDE+ subsidie. Wij ondersteunen u graag bij de subsidieaanvraag.